Monday 5 October 2020

Corn chowder / Supă cremă de cartofi și porumb



Această  supă cremoasă este foarte simplu de preparat făcând-o perfectă  în 
timpul  săptămânii când nu avem mult timp  să petrecem în  bucatarie.

Portii 
2

Gata in 35 minute

Pregatire ->10 minute

Preparare->25 minute

Ingrediente

•15 gr unt
•1 buc ceapă
•400 gr porumb congelat
•250 gr cartofi
•după gust sare
•după  gust piper
•după gust boia
•1 buc cub Knorr de legume
•2 buc bacon afumat

Mod de preparare 

▪︎Adăugăm untul la topit într-o  cratiță. ▪︎Adăugăm ceapa tăiată marunt și  un praf de sare. Călim ceapa cateva minute.
▪︎Adăugăm piper și  boia. Adăugăm porumbul și  îl  călim  1-2 minute.
▪︎Adăugăm cartofii tăiați cuburi. Adăugăm 1 cub vegetal și apă  cât să  acopere legumele. ▪︎Lăsăm la fiert 15 minute până  se înmoaie cartofii.
▪︎ Cu ajutorul unui mixer vertical zdrobim legumele până devin o pastă omogenă.
▪︎Prăjim bacon cât  mai crocant, îl  tăiem  cubulete mici și  îl  adăugăm  înainte de servire.

No comments:

Post a Comment